TANDREJSER
TANDREJSER

Kontakt os
+45
5178 0004

Kontakt os
Klinikken

Behandling Parodontose

Generelt

Læs også følgende 2 artikler fra udlandet om sammenhængen mellem paradentose og hjerteproblemer - Klik og læs mere her: Hjerteproblemer og paradentose og Hjerteproblemer og paradentose - 2.

Diabetesforeningen har også erkendt, at der er sammenhæng mellem paradentose og diabetes - klik og læs mere her - Alle udsagn har været kendt af Kreativ Dentals specialister i årevis, hvorfor de ikke går på kompromis med behandlingen.

Fakta om parodontose - paradentose - periodontitis

Parodontose kaldes også "De løse tænders sygdom ..."
Når parodentosen har udviklet sig, og en del af kæbeknoglen er væk, begynder tænderne at løsne sig og vandre. Nu kan mere smerte optræde fra både tænder og tyggemuskler, fordi bidet ændrer sig. Trykker man på det ofte hævede og ømme tandkød, kan der komme materie (pus) op af tandkødslommerne. Også tandbylder kan støde til. Hvis sygdommen ikke behandles radikalt på dette trin, mister man hurtigt tænderne. De falder simpelthen ud, fordi der ikke er mere støtte omkring dem.

Kæbestatus samt tandlommernes dybde afgør behandlingen.

Der er 2 behandlingsformer hos Kreativ Dental. Closed Curettage Periodontal Surgery, som bl.a. er en dybdescalering af tandlommerne. Open Curettage Periodontal Surgery er operation. Hvilken behandling der er nødvendig for den enkelte patient afgøres af periodontisten eller kæbekirurgen efter der er taget et panorama røntgenbillede og der er foretaget en grundig undersøgelse. Paradentose sidder aldrig kun i en tand, selvom symptomerne kun er synlig der, bakterierne har også spredt sig til de omkringsiddende tænder, hvorfor Kreativ Dental altid behandler 1 kvardrant = 7 tænder i området.

Lette løsninger som skyldning med saltvand-/klorhexidin eller jodbehandlinger er ikke effektive nok efter klinikkens årelange erfaring på området. Klinikken udfører også laserbehandling i forskellige situationer i..f.m. f.eks. sårheling. Men har man først fået konstateret paradentose, er laser ikke effektiv nok, da der ikke kan behandles dybt nok. Alle behandlingerne udføres af vores specialister (Periodontist)

Hvad er paradentose ?

Parodontose eller paradentose (der er forskellige stavemåder) er en langsom fremadskridende kronisk betændelse i tandkødet omkring tandhalsen, der får knoglen til at trække sig tilbage.

Det begynder som en tiltagende forværring af en overfladisk tandkødsbetændelse. Tandkødet bliver slapt, og tandsten trænger dybere og dybere ned, mens knoglen viger tilbage. Til sidst er der ikke mere at holde fast i, og tanden falder ud.

Sådan opstår parodontose - Stress kan også udløse aggressiv paradentose.

Der kan være flere årsager. Hvis man får tandsten, og det ikke bliver fjernet, opstår der en betændelse, som sætter en kædereaktion i gang. Men dårlige tandkroner kan også være årsag. F.eks. hvis de ikke slutter helt tæt.

Mange patienter får pludselig aggressiv paradentose, selvom de hverken har dårlig tandstatus, eller har forsømt de regelmæssige kontrolbesøg. Her har det ofte vist sig, at patienterne har været udsat for massiv stress af en eller anden form, som har nedsat deres immunforsvar.

God mundhygiejne – gælder især for parodontose.

Det er ikke blot de naturlige tænder, som kræver en god og stabil mundhygiejne, det gælder i særdeleshed også for tandkød og tandlommer. Det er meget vigtigt, at alt holdes rent og bakteriefrit.
Du bliver instrueret i god mundhygiejne inden, du forlader klinikken. Det er meget vigtigt med tandrensning 2-3 gange årligt hos egen tandlæge i Danmark, hvis du er blevet behandlet for parodontose.

Forholdsregler omkring behandling eller operation samt alm. patientinformation udleveres på dansk af klinikken.

Vores Priser