TANDREJSER
TANDREJSER

Kontakt os
+45
5178 0004

Kontakt os
Klinikken

Behandling Porcelænsbroer

Porcelænsbroer

Broer fremstilles ligesom kroner af bedste porcelæn enten brændt over metal, brændt over guld eller i ren porcelæn. Mest anvendte er porcelænsbroer MK, pris 2.160 kr. pr. broled.

Hvad er en bro ?
En bro er en kunstig erstatning for en eller flere naturlige tænder. Den er fastgjort permanent til de tilstødende tænder (ankertænder) i hver ende og bærer et eller flere mellemled, der er udformet som tænder. De tilstødende tænder slibes til for at kunne danne fundament for brofæstningen. Kernen i broen er enten metal, guld eller ren porcelæn og bliver cementeret fast. Behandlingen og resultatet er en tandrække, som ikke kan tages ud, og som føles som naturlige tænder. De mest anvendte kroner er brændt over metal. Men ren porcelæn (Procera) vinder mere og mere frem.

En bro kan have tre led (tænder) eller mere. Man siger, at en bro er tre-leddet, hvis den består af et mellemled, som sidder fast på to ankertænder, og fire-leddet, hvis den består af 2 mellemled.

Fuldbro
Der er grænser for, hvor lang en bro kan være. hvis den kun sidder på 2 ankertænder, ligesom det kan være vanskelig at lave en bro i fronten med for mange, hvor tænder/gummer danner en naturlig bue. Her opsættes evt. implantater, som så fungerer som ankertænder eller bropiller. Men 3- 4- og 5-leddet broer er ganske almindeligt.

Svæveled
I nogle tilfælde kan man forlænge en bro bagtil med et ekstra led, som kun sidder fast fortil på 1 ankertand. Det hedder et "svæveled, og broen kaldes en ekstensionsbro. Den er kun kosmetisk og tåler ikke fuld tyggefunktion. Bruges typisk i undermunden.

Sygeforsikringen DANMARK yder tilskud pr. broled / krone ved tandbehandling hos Kreativ Dental, hvis man er medlem i Gruppe 1 eller Gruppe 2 - klik her og læs mere om tilskuddene

Processen og fremstillingstid: Se under kroner