TANDREJSER
TANDREJSER

Kontakt os
+45
5178 0004

Kontakt os
Klinikken

Rejse og ophold i Budapest

Budapest hvis du vil forkæles

Budapest som rejsemål kan defineres i ét ord: Selvforkælelse! Her kan du svømme hen i pragtfuld musik, dejlig mad og vin, fantastisk kunst, smukke omgivelser og vidunderlige kurbade. Romerne kom hertil og slog sig ned for 2000 år siden, og de er, om noget, kendt for ikke af gå på kompromis med kvaliteten, så følg trygt i deres fodspor. Forkæl dig selv med en forlænget weekend eller længere ferie til Budapest.

The Széchenyi Chain BridgeParlament

Som storby er Budapest både kulturelt og helt bogstaveligt en todelt by. Storbyen består af to ret forskellige bydele - Buda på vestbredden og Pest på østbredden, delt af Der Schönen Blauen Donau-flod. Samtidig er Budapest også et slags midtvejspunkt for øst og vest med en kombination af den østeuropæiske skønhed, historie og tradition, og den mere vestlige, moderne storby med kulturliv, massevis af forretninger og et natteliv, der er yderst konkurrencedygtigt set i forhold til Europas øvrige storbyer. Så gør dig selv en stor tjeneste, og lad din storbyferie gå til Kreativ Dental i Budapest – du vil takke dig selv bagefter.

Her er nogle af de mange ting, du kan opleve på din rejse til Budapest, uanset om du skal på en forlænget storbyweekend eller flere ugers storbyferie inkl. tandbehandling:

HalászbástyaVáci Street

Aquincum – et slags frilandsmuseum

Cirka 7 km. nord for Budapest centrum ligger Aquincum - ruinerne af den romerske by, der grundlagde det, der i dag er Budapest. I dette antikke ”frilandsmuseum” kan du på din storbyferie vandre rundt i de gamle gader, og få en oplevelse af, hvordan livet var for 2000 år siden. Udover de udgravede rester af det, der dengang var imponerende bygningerne, kan du på din rejse også se flere eksempler på romernes innovative side: Kloakering, offentlige og private bade og ikke mindst centralvarme.

Udgravningerne viser, at romerne fra en ”varmecentral” sendte varm luft gennem et sindrigt underjordisk system ud til husene, der derved kunne prale af gulvvarme. Aquincum er et fremragende rejsemål for en udflugt på din ferie, og du kan slutte dit besøg af med et smut ind i Aquincum’ museum, der udstiller arkæologiske fund fra udgravningerne såsom våben, inskriptioner og daglige brugsting.

Musikalsk skønhed - Ungarn Statsopera

Du behøver ikke være opera-buff for at miste pusten over Ungarn Statsopera i Budapest på din ferie. Udefra er det en smuk bygning med hovedindgangen flankeret af komponisterne Erkel og Liszt. Men det er interiøret, der virkelig kan slå luften ud af dig: Marmorsøjler, bronzelysekroner, forgyldte hvælvinger og en imponerende, fejende hovedtrappe – ganske enkelt storslået! Har du på din storbyferie i Budapest mulighed for det, så se en forestilling i Ungarn Statsopera. Det er en enestående rejseoplevelse at sidde i den pragtfulde sal og høre vidunderlig musik på din ferie. Ungarn Statsopera er dog ikke den eneste mulighed i Budapest på din rejse. Storbyen har et væld af teatre og koncertsale, der byder på førsteklasses underholdning fra september til juni.

Termiske kilder og underjordiske huler

Hvis du hører til den lidt mere eventyrlystne turist, og bentøjet kan bære, bør du gå under jorden på din storbyferie i Budapest. Som den eneste hovedstad i Europa kan Budapest prale med naturligt skabte, underjordiske huler midt i storbyen. Der findes mere end 170 større og mindre huler rundt om i Budapest’ undergrund, og de er alle skabt af de termiske kilder, der leverer varmt vand til de mange kurbade i Budapest, og luften i flere af hulerne siges derfor at have medicinsk effekt.

Når du rejser på storferie i Budapest, kan det være en glimrende idé at tage en guidet tour i én af de to største huler - Pálvölgy Cave eller Szemlő Hill Cave. Begge har som regel engelsktalende guider, men skulle du være uheldig og støde ind i én, der taler et ikke-forståeligt sprog på din ferie, så bed om en brochure på engelsk – den fortæller dig det samme, som guiden.

Kaffehuse – hold dig til kaffen!

Det vigtigste du kan gøre for dig selv på storbyferie i Budapest er at tage små pauser, hvor du kan tanke energidepoterne op til den fortsatte færd. I Budapest bør du på din ferie gøre det på ét af de utallige kaffehuse (kaveház). De findes overalt i storbyen og byder på fantastisk kaffe og kage i smukke – ofte historiske – omgivelser. Én af de mange muligheder er Angelika Kaveház i Buda, der er indrettet i krypten af 1800-talskirken Skt. Anne.

Om sommeren er der servering på terrassen med en pragtfuld udsigt over Donau floden. Men uanset, hvilket kaffehus du vælger på din ferie i Budapest, så tag navnet seriøst. Det er kaffehuse, hvor du bør holde dig til kaffe og kage. Maden, der serveres her, er meget sjælden værd at skrive et feriepostkort hjem om.

Marketplace - Fővám térCorzoThe Statue of Liberty in front of the CitadellaDanube

Massage og dampbad – balsam for sjælen

Hvad, i hele den vide verden, kan være bedre på din storbyferie, end en afspændende massage efterfulgt af et varmt afslappende bad? Budapest er storbyen for den slags. Her finder du på din ferie et stort udvalg af nogle af de ældste og største kurbade i Europa, baseret på både de tyrkiske og romerske badtraditioner. Ét af de største og ældste er Széchenyi i Városliget-distriktet.

Her kan du både indendørs og udendørs nyde de varmeste bade i Budapest (36-38 grader), hvilket især er en fordel hvis du er her på vinterferie, samt et uendeligt udvalg af dampbad, boblebad, massage, sauna og solarium. Og så behøver din selvforkælelse ikke at ruinere dig på din storbyferie. Et besøg på Széchenyi koster den ufyrstelige sum af ca. kr. 80,- for entreen og nogenlunde det samme for f.eks. ½ times massage. De giver dig endda lidt penge tilbage, hvis du er ude igen indenfor 2 timer, men hvorfor i himmelens navn skulle du være det?

Shopping i Budapest

Du har ikke rigtig været på storbyferie, uden at komme hjem med et rigt udvalg af spændende indkøb. Budapest kan til fulde tilfredsstille ethvert shopping-behov på din storbyferie. Den nordlige ende af Váci utca i Pest centrum er en yderst populært indkøbs-gågade, hvor du finder de kendte mærkevarer og kæde-forretninger.

Er du til gourmet, bør du helt klart besøge de mange markeder i Budapest, især Den Store Markedshal (Nagy Vásárcsarnok) på Fővám tér. Her finder du mere end 1800 boder fordelt på 3 etager, der sælger frugt, grønt, kød, ost, krydderier, m.m. Og husk så, at du i Budapest kan gå ind i enhver vinforretning og købe Absint – farligt eller ej, det er en interessant souvenir på din storbyferie til Budapest.

The Hungarian National MuseumCorvin CinemaGellért HillMargaret Island

Hent og læs vores store Budapest guide - 57 sider fuld af indpiration til den tid du ikke bruger hos Kreativ Dentals tandlæger!

Tandrejser Budapest guide

Klik på billedet eller klik her

Tilbage til planlæg din rejse